Kakukkfű (Thymus vulgaris) kedvelt termőhelyei a lankás hegylábak, napos mezők.

A kakukkfű Buddha madara. A növények világában ezt a szellemiséget a világhoz való felszabadult, kötődésmentes hozzáállást a kakukkfű jeleníti meg.

Segíti a felszabadulást, a fellélegzést, tisztítja a gondolatokat. A görcsös félelmet, a terhek miatti szorongást csökkenti. Fokozza a tettrekészséget és a megértést. Aromájának köszönhetően fertőtlenítő szájöblítőként enyhíti a ínygyulladást és fogfájást. Beindítja a májműködést, intenzívebbé teszi az epetermelést, fokozza a lép, hasnyálmirigy működését. Torokgyulladás esetén is nagy szolgálatot tesz, csökkenti a köhögési rohamokat is, illóolaját cukorra csepegtetve hurutoldó hatású. Főzetének gőze tisztítja és nyugtatja a zsíros, pattanásos bőrt. Az immunrendszert erősíti, segíti a vérkeringést.

Ellenjavallat: terhesség, szoptatás, a pajzsmirigy alulműködése vagy egyéb zavara esetén nem ajánlott. Túlzott fogyasztása fejfájást émelygést okozhat.

Ez is érdekelhet
A jó étvágy általában véve a jó egészség jele. Nem véletlenül, ugyanis az étvágytalanság hátterében Tovább »
A gyerekek immunrendszerének erősítésében segít ez a teakeverék, amely a csipkebogyó kellemes ízével és egy Tovább »
Teakeverékembe olyan gyógynövényeket válogattam össze, amelyek együtt, egymás jótékony hatásait kiegészítve, felerősítve támogatást nyújtanak a Tovább »
A természet patikájában sokféle egészségügyi panaszra találhatsz gyógyírt. Ha idén sem úsztad meg az influenzát Tovább »