Holdkirálynő teakeverék

Ajánlott az alábbi alkalmazási területekre:  rendszertelen vérzés, erős vérzés, menstruációs görcsök, ciszták, miómák.

Kiszerelés: 60 g

Összetevők: körömvirág, apróbojtorján, aranyvesszőfű, citromfű, gyermekláncfű levél, kisvirágú füzike, citromfű, orbáncfű.

Holdkirálynő gyógynövényes teakeverék (menstruációs görcsök, ciszták, miómák esetén)

A menstruáció, vagyis a női test havi vérzése a női nemi szervek ciklikus változásán alapuló folyamat, amelyen minden jól funkcionáló, egészséges női szervezet hónapról hónapra átesik, a pubertáskortól egészen a klimaxig.

Kezdete már akár 8 éves kortól várható, vége pedig egészen 55 éves korig tolódhat. Ezen természetes folyamat sok nő számára okoz fájdalmas görcsökkel járó időszakot, melyek erőssége egyénenként változhat az enyhe, néhány óráig tartó hasi és kismedencei fájdalomtól, a súlyos akár egy napnál is hosszabb ideig tartó erős görcsökkel, fejfájással, hányingerrel járó tünetekig. Minden nőnek ajánlom Holdkirálynő teakeverékemet, amelynek összetevői segítik enyhíteni a kellemetlen testi panaszokat és a lelket is nyugtatják a menstruáció időszakában.

Az összetevőkről bővebben: a körömvirág segít beállítani az erős menstruációt, gyulladásgátló hatású, megszünteti az alhasi görcsöket. Az apróbojtorján vérzéscsillapító és segít az élet próbáit elviselni. Az aranyvesszőfű vértisztító, fájdalomcsillapító, vesetisztító és az érzelemvilág tisztítója. a citromfű és az orbáncfű nyugtató és regeneráló, segít megindítani és rendszeressé tenni a havi tisztulást. A gyermekláncfű levél a vérben megjelenő mérgeket kihajtja, segít a ciszták sorvasztásában. A kisvirágú füzike nem csak a férfiaknak hatásos mint azt sokan ismerik hanem a nőknél is jól alkalmazható.

Elkészítés módja: egy evőkanál teafüvet forrázz le 2-3 dl forrásban lévő vízzel, majd lefedve hagyd ázni 10 percig és utána szűrd le. Naponta 1-2 bögrével melegen, ízesítés nélkül, étkezés előtt legalább fél órával fogyasszuk. Napi 1 csészével fogyasztva 1 hónapra elegendő egy kiszerelés.

A tea fogyasztása és bármilyen gyógyszer bevétele között minimum kettő óra teljen el!

Figyelem! Áldott állapotban, illetve szoptatási időszakban és 12 éves kor alatt nem ajánlott a teakeverék fogyasztása.

A fájdalmas menstruáció egészségügyi okai

A menstruációs ciklus során a méh nyálkahártyája megvastagszik, hogy a beérett, megtermékenyített petesejt beágyazódhasson. Amennyiben azonban nem történik megtermékenyülés, néhány nap múlva a petesejt és a nyálkahártya lelökődik. Ezt követően a méh megkezdi az új petesejt számára az új, jó beágyazódást kínáló nyálkahártya felépítését.

Nő

A havi vérzés minden egészségesen működő női szervezet visszatérő, természetes velejárója. Azonban ez nem jelenti azt, hogy mindenki számára jár együtt fájdalmas panaszokkal. Ezen panaszok különösen a pubertáskorban lévő lányokra és a még szülés előtt álló nőkre jellemző. A szülést követően a panaszok általában csökkennek, vagy teljesen megszűnnek. 

A fájdalmas menstruációnak elsődleges és másodlagos formáit különítik el. Az elsődleges forma esetében a panaszok pubertáskorban, általában az első menstruációval kezdődnek (vagy röviddel utána). Emögött nem szervi betegség áll a hátterében, hanem egyéb okok fizikai, életmódbeli és lelki arányú keveréke. A méhnyálkahártya leválását a prosztaglandin nevű vegyületek segítik a méhizom összehúzódásával. A méhizomban felhalmozódó prosztaglandin erőteljesebb összehúzódást idéz elő és így nagyobb fájdalmat okoz. Emellett hányingert, hányást, hasmenést és gyengeséget, ájulást is okozhatnak. A rendellenesen, erősebben és akár gyorsabban összehúzódó méhben az összehúzódások következtében a véráramlás akadályozódik, így a méhizom oxigénhiányossá válik, ami szintén fájdalommal jár. Szerepet játszhat még a méh fejletségének mértéke, a mozgás hiányos életmód és a lelki tényezők is. 

A családi minta nagyon fontos a lelki tényezők esetében, hiszen az édesanya által nehezen megélt menstruáció, a szexualitás tabusítása, vagy a terhességtől és az anyaságtól való félelem mind közrejátszhatnak a gyermek viszonyulásában.

Enyhe fájdalom esetén segíthet az egyénre szabott mozgás és a menstruáció alatt alkalmazott görcsoldók. Középsúlyos panaszok esetén a nemszteroid gyulladásgátlók alkalmazása javasolt, amelyek a prosztaglandin képződést gátolják. Szedésük megkezdése már a menstruáció jelentkezését megelőzően javasolt, így az erős tünetek kialakulása megelőzhető. Súlyos panaszok esetén a nőgyógyász fogamzásgátlót javasol, amely gátolja a peteérést, csökkenti a méhnyálkahártya vastagságát, ezáltal kevesebb prosztaglandin termelődik, és ezzel a fájdalom is csökkenthető.

A másodlagos zavar esetében a menstruációs fájdalom hátterében valamilyen szervi betegség áll (pl. endometriózis, vagy myoma). A petefészek, a petevezeték, de akár a méh gyulladása is állhat a háttérben. Ilyenkor a menstruációs időszak máskor szinte észrevétlen görcsei a gyulladás miatt érzékenyebb területen fájdalmat váltanak ki. Továbbá az erős görcsös menzesznek hátterében egy speciális kórkép az endometriózis is állhat. Mindenképpen érdemes a problémával szakorvoshoz fordulni, hogy az esetleges betegség felismerhető, kizárható legyen.

Az endometriozisról röviden

Endometriózisról akkor beszélünk, ha a méh üregén kívül endometrium (a méh belső felszínét borító szövet) található. A problémát az okozza, hogy ez a kóros elhelyezkedésű méhnyálkahártya követi a menstruációs ciklus változásait és így a menstruációk alkalmával felgyülemlő, ezen szövetről is leváló véres váladék súlyos elváltozásokat és panaszokat okozhat. 

A betegség konkrét tünetei között szerepel a ciklikus fájdalom és vérzés, a meddőség, valamint az egyes szervspecifikus tünetek és szövődmények.

A problémás menstruáció lelki okai

Nő

A menstruáció kultúránkban a női termékenység ősi szimbóluma. A ciklus a nőknél 29,5 napos, amely meglepően egyezik a 29,8 napos holdciklussal, ám az életvitel változásával, a megváltozott női szerepekkel ezen egyezőség gyakran felborul, így elveszni látszik a ritmus, amely a nőket összeköti.

A megnövekedett női teendőkkel, a rohanó életmóddal a ciklus sokaknak okozhat terhet a mindennapok során, hiszen nem jut idő a megnyugvásra, a pihenésre. Jelentősen javíthatna a helyzeten, ha ezeken a napokon feldolgoznák mindazt, ami abban a hónapban történt velük, hogy újult erővel kezdessenek bele az élet építésébe. Ezzel szemben minden erőnkkel próbáljuk elkendőzni ezeken a napokon gyengeségünk, ezzel plusz energiát kell szánnunk arra, hogy ugyan úgy bírjuk a tempót, ahogyan a hónap többi napján.

Pedig a havi vérzés egyben a tisztulás és az újrarendezés időszaka, és szervezetünk is méregtelenít, felkészül az új időszakra. A nők menstruációhoz való viszonya gyakran megmutatja azt is, hogy milyen a személyes hozzáállása az új kihívásokhoz.

A menstruáció milyensége utalhat a lelki állapotunkra:

 • rendszertelen havi ciklus esetén: a fiatal lány még nem találta meg stabil életritmusát nőként, keresnie kell saját nőiességét. Általában fogamzásgátló tablettával kényszerítenek ki egy olyan ritmust, amely lelkileg nincs meg, ennek hatására még nehezebben találja meg helyét a nőiességben. A korai hormon adagolás problémája az, hogy még egy kialakulatlan rendszerbe avatkozik be, melynek hatására nehezen tud önállóan kialakulni.
 • menstruáció kimaradása esetén: az áramlás megszűnése egyet jelenthet az elakadással és, vagy a feltorlódással. Mutathatja, hogy az érintett nem áramlik együtt élete természetes folyamával. Néhány nő annyira fél a szexualitástól, a terhességtől vagy a szüléstől, hogy egyfajta lelki fogamzásgátlást hoznak létre. Annyira görcsössé válnak a menstruációval szemben, hogy az végül teljesen kimarad. Mély párkapcsolati és lelki problémák, súlyos betegségek, korán elkezdett tabletta szedés, szélsőséges soványság, pajzsmirigy problémák is okozhatják.
 • túl rövid, vagy túl hosszú ciklus esetén: mindkettő esetében egy a saját kerékvágásból kizökkent állapotból beszélhetünk. Régen újholdkor menstruáltak, teliholdnál volt a fogamzás. A szervezet a túl hosszú ciklusban testesíti meg azon hajlamát, hogy túl lassabban változzon. A túl rövid ritmus sietséget, zaklatottságot jelenthet. Túl gyorsan él, ritmusának hullámhosszai túl rövidek ahhoz, hogy meg tudjon felelni nőiességének. Ez megakadályozza a gyakori nem érintkezést és ezzel a terhességet.
 • fájdalmas menstruáció esetén: a menstruáció folyamán fellépő fájdalmat nem a nyálkahártya leválása okozza, hanem a méh összehúzódásai. Úgy kell elképzelni, mintha a méh ide-oda tekeregne, hogy megszabaduljon attól, amit már nem tud megtartani. A valódi elválási fájdalmak természetesen csak ott lépnek fel, ahol az elválás ellenállásba ütközik. Sehol máshol nem mutatkozik meg olyan jól a fájdalom és a szenvedés egyéni karaktere, mint ez esetben. A fájdalmas vérzés fájdalmas nőiességet jelent. Sok nő úgy éli meg a menstruációs fájdalmakat, mintha belülről széttépnék. Ebből sejthető, hogy azokról a nőkről van szó, akik megfeszülnek, hogy megfeleljenek a külvilág követelményeinek, belső világuk kárára. Okozhat fájdalmas menstruációt ha a várt terhesség nem jött létre. A görcs mindig a harc kifejeződése, ami ellenállást feltételez.

Gyógynövényes teakeverék és méz árak

 • Gyógynövényes teák:
  • 1190 Ft / 60g
 • Mézek (kivéve akácméz):
  • 1800 Ft / 1000 g
  • 1000 Ft / 500 g
 • Akácméz:
  • 3300 Ft / 1000 g
  • 1700 Ft / 500 g
 • Csomagban:
  • 500 g vegyes méz + 30 g teakeverék szabadon összeállítva 2000 Ft

Rendelési, szállítási és fizetési információk »

Megrendelés vagy üzenetküldés

Méz- és/vagy tearendelés
Rendeléshez írd meg:
 • Méz rendelés: méz neve, mennyi üveggel rendelsz, 0,5 vagy 1kg kiszerelésből kérsz
 • Teakeverék rendelés: tea neve, hány darabot küldjünk
 • Csomag rendelés: melyik mézet és melyik 2 teát választod?
  Megj.: egy csomag tartalma: 0,5kg méz + 2×20 g teakeverék szabadon összeállítva.Add meg: települést+csomagautomata címét VAGY csomagautomata számát:

Érdeklődés, üzenetküldés

Ez is érdekelhet
A mai rohanó világban nehéz a lelassulás, magunkra figyelés. Nincs is jobb mint egy gőzölgő, Tovább »
A galagonya a tavaszi domboldalak legszebb fehér ruhás menyasszonya. Csökkenti a vérnyomást, megelőzi az érelmeszesedést. Tovább »
A gyerekek immunrendszerének erősítésében segít ez a teakeverék, amely a csipkebogyó kellemes ízével és egy Tovább »
Teakeverékembe olyan gyógynövényeket válogattam össze, amelyek együtt, egymás jótékony hatásait kiegészítve, felerősítve támogatást nyújtanak a Tovább »