Nyugalom szigete teakeverék

Ajánlott az alábbi alkalmazási területekre: idegrendszer nyugtató, feszültségoldás, enyhe depressziós tünetek csökkentése

Kiszerelés: 60 g

Összetevők: fehér akác virág, galagonya virágos hajtásvég, citromfű, orbáncfű, borsmenta

Nyugalom szigete gyógynövényes teakeverék

Mai rohanó világunkban egyre problémásabb megbirkózni a ránk nehezedő terhekkel. A gyorsuló tempó közepedte a nyugodt, pihentető pillanatok megtalálása kiemelten fontos, hiszen a túlhajszolt szervezet és lélek előbb, vagy utóbb összeomolhat, megálljt parancsol. A lelassulás testileg és lelkileg is szükséges napi szinten is, hiszen enélkül gondolataink és teendőink is összekuszálódhatnak. A békés pillanatok megtalálásához a Nyugalom szigete teakeverék remek kiindulási pont, mivel összetevői mind ebben segítik élvezőjét. Nincs is jobb mint egy gőzölgő, finom teával a kezünkben egy kicsit megpihenni, lenyugodni.

Az összetevőkről bővebben: a fehér akác virága akacin, robinin és egyéb flavonoid glikozidokat tartalmaz, görcsoldó, nyugtató hatása van. Az orbáncfű depresszió ellen hatásos, a citromfű nyugtató, kellemes édeskés ízű növény, a borsmenta a görcsoldásban segít. A szív és az erek karbantartását pedig a galagonya virágos hajtásvégei végzik.

Elkészítés módja: egy evőkanál teafüvet forrázz le 2-3 dl forrásban lévő vízzel, majd lefedve hagyd ázni 10 percig és utána szűrd le. Naponta 1-2 bögrével melegen, ízesítés nélkül, étkezés előtt legalább fél órával fogyasszuk. Napi 1 csészével fogyasztva 1 hónapra elegendő egy kiszerelés.
A tea fogyasztása és bármilyen gyógyszer bevétele között minimum kettő óra teljen el!

Figyelem! Áldott állapotban, illetve szoptatási időszakban és 12 éves kor alatt nem ajánlott a teakeverék fogyasztása.

A feszültségoldás és a stresszkezelés fontossága

Sajnos a lelki egészségünket leginkább veszélyeztető civilizációs ártalmak – a depresszió, a szorongás és a stressz – mindenkit érintenek manapság. Van, akit kevésbé, van akit nagyobb mértékben. Függ ez attól, hogy milyen minőségben és mennyi szerepet vállalva éljük életünket.

Stresszoldó tea - kisCSILLAg gyógynövényes teakeverék

Kisiskolás kortól a jó iskolai eredmények, a sport és tanulmányi versenyeken való szereplés nem megfelelő kezelése komoly stresszhelyzetet jelenthet, az életkori élmények pedig szorongást is okozhatnak. Később a karrier és a családon belüli helytállás miatti túlzott vállalások, a feszített munkatempó és az állandó megfelelni akarás mások elvárásainak, mind komoly stressz forrást jelentenek. A stressz pedig alattomos egészség romboló. Egyeseknél nyugtalan alvást vagy éppen álmatlanságot, míg másoknál gyakori fejfájást, vagy akár migrént okozhat de ezen kívül magas vérnyomást, szívritmus zavart is előidéz. Hosszú távon komoly egészségi problémák léphetnek fel a stressz és a gyakori szorongás miatt.

A Nyugalom szigete teakeverék ezen pszichoszomatikus tünetek enyhítésére ad lehetőséget. Súlyosabb esetekben az orvosi szaktanács kikérése elkerülhetetlen, azonban a korai fázisban érdemes a természet patikájából választani orvosságot és nem szintetikus gyógyszereket alkalmazni, például idegesség vagy álmatlanság ellen. A nyugtató gyógynövények azért is előnyösebbek, mert nem lehet hozzászoktatni a szervezetet, sem pedig túladagolni őket.

A teakeverék alkalmazása nem csak a krónikusan, hosszabb ideje fennálló, az életkörülményekből fakadó ideges eredetű panaszok esetén ajánlott, hanem abban az esetben is, ha a stressz időszakosan terheli meg nagy mértékben szervezetünket. Ilyen eset lehet a felsőoktatási intézmények hallgatói által jól ismert vizsgaidőszak, a munkahelyeken az átszervezések átvészelése, az új projektek elindítása, vagy felelősség körök mértékének növekedésével a túlzott teher leküzdése. Emellett a Nyugalom szigete gyógynövénytea fogyasztása ajánlott minden új, váratlan élethelyzet fellépése esetében, vagy meg nem szüntethető stressz forrás feloldásában is.

A teázás rituáléja önmagában is nyugtat

Nyugalom szigete tea - kisCSILLAg gyógynövényes teakeverék

A teafogyasztást rituális élménnyé is tehetjük és a lassulást szellemileg is elérhetjük, ha olyan tevékenységet végzünk közben, vagy előtte-utána amely kikapcsolódást nyújt és kellemes élmény számunkra:

 • hallgassunk olyan zenét, amely lassú tempójú, ezáltal a szívverés lelassul és segít levezeti a feszültséget is,
 • olvassunk kedvenc szerzőnktől, mert az olvasás által az agy olyan területei is aktivizálódnak, amelyek a stresszoldást elősegítik és emellett a rossz gondolatokat is elűzhetjük,
 • tornázzunk, vagy táncoljuk lassú mozdulatokkal, masszírozzuk meg magunkat, nyújtsuk ki végtagjainkat, mozgassuk át magunkat,
 • vegyünk nyugtató fürdőt, amelynek élvezeti értékét fokozhatjuk illóolajokkal.

Kedélyállapunk javítása a nehéz időszakokban

Depresszió ellen - kisCSILLAg gyógynövényes teakeverék

Az időjárás és az évszakok váltakozása nagyban befolyásolhatja kedélyállapotunkat, még akkor is, ha egyébként kiegyensúlyozottnak mondható az életünk. 

Az őszi és a téli hónapok a rövidebb nappalokkal és a kevesebb napsütéses órákkal az emberek jelentős hányadának okoznak rossz közérzetet, vagy akár ritkán a depresszió enyhébb vagy súlyosabb formáját is.

A napfény hiánya és az alacsony hőmérséklet hatására energiaszintünk lecsökken, ami nemcsak a hangulatunkra, de fizikai egészségi állapotunkra is negatív módon hathat. E tüneteket a kora tavaszi időszakban is megfigyelhetjük magunkon, amikor az ásványi és vitamin források kiürülnek szervezetünkből. Ekkor szintén aluszékonyság (vagy éppen ellenkezőleg alvászavarok), levertség, fáradékonyság, vagy kedvetlenség lehet úrrá rajtunk.

Egy bögre Nyugalom szigete forrázat elkortyolgatása a lefekvés előtti órákban segítheti az ellazulást, nyugtató és altató hatással bír. Összetevői válogatásakor nagy figyelmet fordítottam arra, hogy minden gyógynövény a nyugalom megteremtését szolgálja oldva a szorongásos és depresszív tüneteket, amely által az alvás is könnyebbé válik.

Gyógynövényes teakeverék és méz árak

 • Gyógynövényes teák:
  • 1190 Ft / 60g
 • Mézek (kivéve akácméz):
  • 1800 Ft / 1000 g
  • 1000 Ft / 500 g
 • Akácméz:
  • 3300 Ft / 1000 g
  • 1700 Ft / 500 g
 • Csomagban:
  • 500 g vegyes méz + 30 g teakeverék szabadon összeállítva 2000 Ft

Rendelési, szállítási és fizetési információk »

Megrendelés vagy üzenetküldés

Méz- és/vagy tearendelés
Rendeléshez írd meg:
 • Méz rendelés: méz neve, mennyi üveggel rendelsz, 0,5 vagy 1kg kiszerelésből kérsz
 • Teakeverék rendelés: tea neve, hány darabot küldjünk
 • Csomag rendelés: melyik mézet és melyik 2 teát választod?
  Megj.: egy csomag tartalma: 0,5kg méz + 2×20 g teakeverék szabadon összeállítva.Add meg: települést+csomagautomata címét VAGY csomagautomata számát:

Érdeklődés, üzenetküldés

Ez is érdekelhet
A menstruációs zavarok igen gyakoriak, és szinte minden nő találkozott már vele élete során. A Tovább »
A galagonya a tavaszi domboldalak legszebb fehér ruhás menyasszonya. Csökkenti a vérnyomást, megelőzi az érelmeszesedést. Tovább »
A gyerekek immunrendszerének erősítésében segít ez a teakeverék, amely a csipkebogyó kellemes ízével és egy Tovább »
Teakeverékembe olyan gyógynövényeket válogattam össze, amelyek együtt, egymás jótékony hatásait kiegészítve, felerősítve támogatást nyújtanak a Tovább »