Tavasz virágzása teakeverék

Ajánlott az alábbi alkalmazási területekre: immunerősítés, fokozza a szervezet ellenálló képességét.

Kiszerelés: 60 g

Összetevők: kakukkfű, aranyvesszőfű, csalán, apróbojtorján, csipkebogyó

Tavasz virágzása gyógynövényes teakeverék

A Tavasz virágzása teakeverék elnevezését a tavaszi megújulásról, a természet ébredezésről kapta, hiszen ahogyan a környezetünk is újra éled ebben az időszakban, úgy szervezetünk is többlet energiát kíván a téli csendesebb időszak után. A tavaszi fáradtság enyhítése és az őszi levertség elűzése a leghatékonyabb akkor, ha felkészülünk rá és megelőzzük azt. Az immunrendszer regenerálásában és erősítésében nyújt segítséget ez a gyógynövény válogatás minden évszakban.

Az összetevőkről bővebben: a kakukkfűnek és az aranyvesszőfűnek immunerősítő, sejtmegújító hatása van. Az apróbojtorján epetermelést serkentő. A csalán erősítő, roboráló hatású, ásványi anyagokat pótló. A csipkebogyó vitaminforrás, magas a vas és magnézium tartalma.

Elkészítés módja: egy evőkanál teafüvet forrázz le 2-3 dl forrásban lévő vízzel, majd lefedve hagyd ázni 10 percig és utána szűrd le. Naponta 1-2 bögrével melegen, ízesítés nélkül, étkezés előtt legalább fél órával fogyasszuk. Napi 1 csészével fogyasztva 1 hónapra elegendő egy kiszerelés.
A tea fogyasztása és bármilyen gyógyszer bevétele között minimum kettő óra teljen el!

Figyelem! Áldott állapotban, illetve szoptatási időszakban és 12 éves kor alatt nem ajánlott a teakeverék fogyasztása.

Az immunerősítés szükségessége

A tavasz időszaka a munka megkezdéséről szól a természet számára és nekünk embereknek is a kibontakozás, a megújulás időszaka. Ekkora a téli nyugalmi időszak után már kimerülő félben vannak a vitamin és ásványi anyag készleteink, így fontos hogy segítsük azok utánpótlását, valamint a belső regenerálás mellett a külső védelemre is fordítsunk figyelmet.

Immunrendszer erősítés - kisCSILLAg gyógynövényes teakeverék

Erősen ajánlott az immunerősítés elvégzése a következő tünetek esetén:

 • Fáradékonyság
 • Alvászavarok
 • Rossz közérzet
 • Visszatérő fertőzéses betegségek
 • Töredezett, roncsolódott haj, köröm
 • Szájüregi elváltozások (pl. fehér lepedék a nyelven)
 • Emésztési problémák

Az allergia oka és enyhítése

Vannak olyan esetek, amikor a szervezetbe kerülő vagy a szervezetben termelődő anyagra az immunrendszer nem megfelelő módon reagál. Idegen, legtöbbször káros anyagnak tekinti, és így azt el akarja távolítani a szervezetből. Ez a mechanizmus egyértelműen az immunrendszer helytelen működéséből következik. Az ilyen hibás működést allergiának nevezzük.

Az immunerősítés, valamint a méregtelenítés ez esetben segíthet, esetenként meg is szüntetheti az allergia tüneteit. Akik ilyen problémával találták szembe magukat, azoknak a Tiszta forrás teakeverékünket ajánljuk.

Hogyan öltözködjünk egészségünk megőrzése érdekében?

Ép testben ép lélek - kisCSILLAg gyógynövényes teakeverék

Külső védelmünket a bőrünk végzi, amely egyben az emberi test legnagyobb felülete, közvetlenül érintkezik nap, mint nap a minket körülvevő világgal. Segíthetjük védekező képességünk sikerességét, ha öltözködésünkre odafigyelünk. 

Az öltözködésünk során az egyik legnagyobb figyelmet a tiszta, meleg, száraz lábbelire fordítsuk az életkornak megfelelően. A lehűlt lábak hideg, lehűlt vért szállítanak testünk további részei felé, így hamarabb érezhetjük úgy, hogy fázunk. Ne felejtsük el, hogy a láb az egész test hőviszonyainak alakítója.

A test további részeit a réteges öltözködéssel óvhatjuk. A több, vékonyabb ruhadarab egymásra vételével könnyebben tudunk alkalmazkodni a változó hőmérsékleti körülményekhez. Az alsóruházat esetén érdemes jó nedvszívó és légáteresztő, természetes anyagból készült ruhadarabokat választani (pl. pamut alsónemű, trikó, lábbeli). A felső és alsó végtagok, valamint a fejtető hűtése, vagy éppen fűtése elengedhetetlen a tavaszi változékony időben és természetesen a nyári melegben is. Mindig az évszaknak és a körülményeknek megfelelően válasszunk ruházatot! Különösen fontos odafigyelni a kisgyermekek és az idősek hőháztartására, mivel az övék jóval érzékenyebb és sérülékenyebb, mint a felnőtteké.

Belső védelem, azaz az átgondolt táplálkozás immunrendszerünk alapja

Egészséges étkezés - kisCSILLAG teája

A hiányos vagy nem megfelelő táplálék bevitele meg is gyengítheti szervezetünk vé­dekezőképességét. Immunrendszerünk működését erősíthetjük azzal, ha törekszünk az átgondolt, arányaiban is megfelelő fehérjék, szénhidrátok, zsírok, vitaminok (C-vitamin, A-vitamin, B-vitaminok, karotinoidok, E-vitamin és folsav), ásványi anyagok, antioxidánsok és flavonoidokban bővelkedő étrend kialakítására.

Védőpajzsként szolgálhat a helyes táplálkozás a szervezetünkbe bekerülő kórokozók (vírusok és baktériumok) támadásaival szemben. Az immunrendszert kedvezőtlenül befolyásolja a fehér cukor, a zsíros ételek, a gyakran fogyasztott húsételek, valamint az olyan ételek fogyasztása is, amelyek bevitele után a szervezet hosszú ideig az emésztéssel van elfoglalva. A könnyű ételek feldolgozása nem terheli meg az emésztőrendszert, többlet energiát adnak és a vitaminszükségletünket is kielégíthetjük. Ezért a zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása alapvető fontosságú.

A megfelelő összetételű étkezéssel az immunrendszer is nagyobb hatásfokkal tud védekezni a külső környezeti hatásokkal szemben, valamint az ásványi anyagok és vitaminok beépülése is kedvezőbb. A gyógynövények ebben is segíthetnek. A teakeverékünkben is található csipkebogyó az egyike a legnagyobb C-vitamin tartalmú növényeknek. A csipkerózsa, vagy vadrózsa hazánk egész területén megtalálható, amelynek bogyója kiváló vitaminforrás. A C-vitaminon kívül A-, B-, K-, és P-vitamint tartalmaz, valamint vas és magnézium található benne és karotinoidokban is gazdag.  

A belő védelem nem csak a szervezet megfelelő táplálásáról és gondozásáról szól. Meg kell említenünk a lelki egészséget is. A fáradt, túlhajszolt és érzelmileg labilis embert könnyebben eléri a betegség, ezzel kényszerítve arra, hogy megálljon a rohanásban. Igyekezzünk megállni a hétköznapok forgatagában is, végiggondolni, hogy valóban szükséges-e azt a tempót hajszolnunk, ami a hétköznapokat jellemzi. Próbáljuk meg a feladatainkat rangsorolni és ami megengedi, azt elengedni. Szusszanjunk fel a terhek alól a mindennapokban is sporttal, meditációval, zenével, kertészkedéssel vagy bármilyen tevékenységgel, ami örömet okoz számunkra. 

Egy bögre frissen elkészített, meleg Tavasz virágzása tea garantáltan frissít és energizál a nap kezdetén. 

Gyógynövényes teakeverék és méz árak

 • Gyógynövényes teák:
  • 1190 Ft / 60g
 • Mézek (kivéve akácméz):
  • 1800 Ft / 1000 g
  • 1000 Ft / 500 g
 • Akácméz:
  • 3300 Ft / 1000 g
  • 1700 Ft / 500 g
 • Csomagban:
  • 500 g vegyes méz + 30 g teakeverék szabadon összeállítva 2000 Ft

Rendelési, szállítási és fizetési információk »

Megrendelés vagy üzenetküldés

Méz- és/vagy tearendelés
Rendeléshez írd meg:
 • Méz rendelés: méz neve, mennyi üveggel rendelsz, 0,5 vagy 1kg kiszerelésből kérsz
 • Teakeverék rendelés: tea neve, hány darabot küldjünk
 • Csomag rendelés: melyik mézet és melyik 2 teát választod?
  Megj.: egy csomag tartalma: 0,5kg méz + 2×20 g teakeverék szabadon összeállítva.Add meg: települést+csomagautomata címét VAGY csomagautomata számát:

Érdeklődés, üzenetküldés

Ez is érdekelhet
A természet patikájában sokféle egészségügyi panaszra találhatsz gyógyírt. Ha idén sem úsztad meg az influenzát Tovább »
A gyerekek immunrendszerének erősítésében segít ez a teakeverék, amely a csipkebogyó kellemes ízével és egy Tovább »
Teakeverékembe olyan gyógynövényeket válogattam össze, amelyek együtt, egymás jótékony hatásait kiegészítve, felerősítve támogatást nyújtanak a Tovább »
A jó étvágy általában véve a jó egészség jele. Nem véletlenül, ugyanis az étvágytalanság hátterében Tovább »