Tiszta forrás teakeverék

Ajánlott az alábbi alkalmazási területekre: méregtelenítés, salaktalanítás, tisztítás.

Kiszerelés: 60 g

Összetevők: kakukkfű, citromfű, csalán, apróbojtorján, nyírfalevél

Tiszta forrás gyógynövényes teakeverék

A Tiszta forrás teakeverék ajánlott mindenki számára, aki méregteleníteni, salaktalanítani és tisztulni szeretne. A keverék összeállítása során olyan gyógynövényeket alkalmazok, amelyek elősegítik a szervezet tisztulását. A kakukkfű és az apróbojtorján a vizelethajtást segíti elő, a csalán vér tisztításában vesz részt, az aranyvesszőfűnek fogyasztó hatása van. A kakukkfű az egyik legerősebb gyógynövényünk ezért pajzsmirigyproblémáknál és epilepszia esetén a pontos adagot be kell tartani.

Az összetevőkről bővebben: kakukkfű (intenzívebbé teszi az epetermelést, fokozza a lép, a hasnyálmirigy és a máj működését), citromfű (frissítő, életerő fokozó hatású, nyugtató, gyomor erősítő), csalán (megtisztítja a veséket, fokozza az emésztőképességet, magas vitamintartalma van), apróbojtorján (vizelethajtó, epetermelést serkentő, epehajtó, és epeműködést szabályzó), nyírfalevél (vizelethajtó, vértisztító és gyulladáscsökkentő).

Tiszta forrás teakeverék

Elkészítés módja: egy evőkanál teafüvet forrázz le 2-3 dl forrásban lévő vízzel, majd lefedve hagyd ázni 10 percig és utána szűrd le. Naponta 1-2 bögrével melegen, ízesítés nélkül, étkezés előtt legalább fél órával fogyasszuk. Napi 1 csészével fogyasztva 1 hónapra elegendő egy kiszerelés.
A tea fogyasztása és bármilyen gyógyszer bevétele között minimum kettő óra teljen el!

Figyelem! Áldott állapotban, illetve szoptatási időszakban és 12 éves kor alatt nem ajánlott a teakeverék fogyasztása.

Méregtelenítéssel az allergia ellen

Allergiás tünetek fellépésekor az első és legfontosabb, hogy az allergén anyagot nagy bizonyossággal megállapítsák. Ennek beazonosítását bízzuk szakorvosra, hiszen egy félrekezelt allergia további problémákat okozhat.

A gyógyszeres kezelés mellett azonban számos természetes módszer létezik, amellyel az allergiás tünetek enyhíthetőek, bizonyos allergiák pedig gyakorlatilag teljesen megszüntethetőek.

Allergia - kisCSILLAg gyógynövényes teakeverék

Az orvosi javallat és kezelés mellett ajánlott elvégezni az alábbi módszerket bármilyen típusú allergia esetén:

 • Az allergén anyagok azonosítását követően azok elkerülése alapvető (amennyiben lehetséges).
 • Méregtelenítés és fokozott immunerősítés a szervezet méreganyagokkal való túlterhetségének csökkentésére. Ez jelenti egyrészt a méregtelenítést elősegítő készítmények alkalmazását, úgy mint a Tiszta forrás teakeverék, másrészt segíthetünk az immunrendszerünknek azzal, hogy a táplálkozásunk során megválogatjuk a bevitt ételeket. Az allergiásoknak érdemes a cukros, a fűszeres és zsíros ételek, valamint a tejtermékek fogyasztását visszaszorítani.
 • Rendszeres időközönként, kúra szerűen méregtelenítést végezni gyógynövény főzetekkel. Ez több emésztést végző és segítő szervet is érint együttesen. A máj méregtelenítését, amelyhez a csalán ad segítséget, a vese tisztítását, amiben az aranyvesszőfű és a nyírfalevél segít, valamint a salakanyagok kisöprését, amihez az apróbojtorján vizelethajtó hatása elengedhetetlen. Emellett az immunrendszer erősítése a megtisztult szervezetben hatékonyabban működhet, hiszen a szervezet könnyebben beépíti a szükséges vitaminokat. Ebben segít a citromfű, amely nyugtató hatással is bír.

Mikor és hogyan böjtöljünk?

A böjtölés hagyománya már évezredekre tekint vissza, hiszen több kultúrában is a test és a szellem megtisztulását szolgálta és szolgálja a mai napig. A böjt a pozitív élettani hatásai mellett gyakran kapcsolódik különböző fogadalmakhoz, célok kitűzéséhez, az élet újraszervezéséhez is.

Tiszta forrás teakeverék - kisCSILLAg gyógytea

A böjtök rendszeres és időszakos beiktatása testi és lelki megtisztulást is jelent, amelyek során azonban fontos a fokozatosság betartása. Próbáljunk meg ezekben az időszakokban lassítani, magunkra és magunkba figyelni. A lelki bántalmak éppúgy gyengíthetik az immunrendszert, ahogyan az egyéb megbetegedések.

A Tiszta forrás teakeverék minden összetevője elősegíti az emésztőrendszer regenerálását, a salaktalanítást, valamint az immunrendszer működésére is hatással van. A böjtidőszakkal egyidőben érdemes a rendszeres testmozgást is beiktatni életünkben, hiszen a sportnak egészségvédő és idegrendszer erősítő hatása is van.

A méregtelenítést és a tisztítást több irányból érdemes megközelíteni, mivel így komplexebb hatást érhetünk el. A különböző “tisztító” teakeverékek fogyasztása mellett érdemes a táplálkozásra is odafigyelni. Egyénileg mérlegelendő, hogy a heti 1-2 napos gyümölcs-zöldség napok vállalhatóak-e, vagy ha az túlságosan megterhelő, akkor az 1-1 hetes húshagyó étrend kivitelezhető-e. Bármelyiket is választjuk, mindenképpen jót teszünk vele szervezetünknek.

Tiszta forrás teakeverék - kisCSILLAg gyógynövényes teakeverék

A méregtelenítő kúrákat érdemes 1 hónapig folytatni és ilyenkor egy hónap alatt heti 1-2 nap léböjtöt tartani, amikor minden nap gyógyteát vagy teakeveréket fogyasztunk. Az ilyen kúrákhoz jó szívvel ajánlom a Tiszta forrás teakeveréket.

Gyógynövényes teakeverék és méz árak

 • Gyógynövényes teák:
  • 1190 Ft / 60g
 • Mézek (kivéve akácméz):
  • 1800 Ft / 1000 g
  • 1000 Ft / 500 g
 • Akácméz:
  • 3300 Ft / 1000 g
  • 1700 Ft / 500 g
 • Csomagban:
  • 500 g vegyes méz + 30 g teakeverék szabadon összeállítva 2000 Ft

Rendelési, szállítási és fizetési információk »

Megrendelés vagy üzenetküldés

Méz- és/vagy tearendelés
Rendeléshez írd meg:
 • Méz rendelés: méz neve, mennyi üveggel rendelsz, 0,5 vagy 1kg kiszerelésből kérsz
 • Teakeverék rendelés: tea neve, hány darabot küldjünk
 • Csomag rendelés: melyik mézet és melyik 2 teát választod?
  Megj.: egy csomag tartalma: 0,5kg méz + 2×20 g teakeverék szabadon összeállítva.Add meg: települést+csomagautomata címét VAGY csomagautomata számát:

Érdeklődés, üzenetküldés

Ez is érdekelhet
A galagonya a tavaszi domboldalak legszebb fehér ruhás menyasszonya. Csökkenti a vérnyomást, megelőzi az érelmeszesedést. Tovább »
A gyerekek immunrendszerének erősítésében segít ez a teakeverék, amely a csipkebogyó kellemes ízével és egy Tovább »
A természet patikájában sokféle egészségügyi panaszra találhatsz gyógyírt. Ha idén sem úsztad meg az influenzát Tovább »
A jó étvágy általában véve a jó egészség jele. Nem véletlenül, ugyanis az étvágytalanság hátterében Tovább »